Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2014 17:08 - диета с разделно хранене
Автор: jaklinivanovaa Категория: Тя и той   
Прочетен: 381 Коментари: 0 Гласове:
1



 Най-ефективните диети са тези, основани на здравословна храна и разделно хранене. Днес ви предлагаме диета за 7 дни, с която ще свалите 7 килограма. хапче отслабване
image

При диетите с разделно хранене в рамките на 1 ден можете да приемате храна само от определена хранителна група – само плодове, само зеленчуци, само месо и т.н.

Успехът на 90-дневната диета е безспорен и много дами казват, че са постигнали добри резултати. Затова днес решихме да ви представим по-кратък вариант на 90-дневната диета, за онези, които нямат търпение да се хранят разделно цели 3 месеца.

 

Закуска с помело

Особеното при тази диета е, че закуската всеки ден е една и съща – 1/2 помело. Комбинирайте я с 1 филийка пълнозърнест хляб и 1 чаша зелен или бял чай.Помелото е плод, богат на желязо. Цитрусът стимулира храносмилането и  има само 42 калории в 100 гр. През останалата част от деня трябва да се придържате към хранителната група, определена за деня.

Ден 1 – Зеленчуци

През първия ден трябва да ядете само сурови зеленчуци. Те са богати навитамин С и бета коротени, които зареждат тялото с енергия. Наблягайте на зелените листни зеленчуци – маруля, спанак, лапад. Яжте ги на салата с минимално количество дресинг. Не ги обработвайте термично, било то на скара или на пара.

Тази диета предвижда само сурови зеленчуци.


image
 

Ден 2 – Плодове

През втория ден можете да ядете само плодове. Изключение правят бананите и гроздето заради високото количество калории, което се съдържа в тях. За тази диета най-препоръчителни са цитрусовите плодове (портокали и грейпфрут) и фурмите. Можете спокойно да хапвате неограничено количество сушени плодове, стига към тях да не добавяте захар, мед или други подсладители.

 

Ден 3 – Мляко

Малко диети позволяват прием на мляко, но тази е една от тях. През третия ден можете да ядете каквото си поискате мляко – прясно или кисело, пълномаслено, нискомаслено или обезмаслено. Няма значение. Тази диета не предполага подобни ограничения.

 

Ден 4 – Зеленчуци и плодове

През този ден е време да върнете тялото си малко по малко към първоначалния режим. След традиционната закуска можете да ядетесурови плодове и зеленчуци, като се придържате къ правилата от ден 1 и 2.

Ден 5 – Червено месо

Ако сте прегладнели прз първите 4 дни, на петия можете да вкарате месото в режима. През петия ден можете да ядете червено месо -свинско, телешко и агнешко. Червеното месо е богато на цинк, отговорен за силния имунитет на тялото.

 

Количеството обаче е ограничено – не повече от 600 гр. на ден. Разпределете си го внимателно с рамките на деня така, че да не гладувате. Пригответе го на скара или на фурна, а след печене го поставете на кухненска хартия, за да попие всички излишни мазнини.

Ден 6 – Бяло месо

Шестият ден също е протеинов. Този път е ред на бялото месо. През ден 6 можете да ядете пилешко и пуешко филе. Количеството също е ограничено - 600-700 гр. за деня.

image

Важно: Не забравяйте, че през ден 5 и 6 нямате право да ядете плодове и зеленчуци, а само месо.

Ден 7 – От всичко, но по малко

През последния ден от диетата можете да хапвате всичко. Внимавайте с количествата и избягвайте пържените храни и тестените.

Забранени храни и подправки:

Има някои строго забранени храни и подправки, които трябва да избягвате по време на диетата:

  • бяла сол
  • черен пипер
  • лимон и лимонов сок
  • бял хляб
  • бяла захар



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jaklinivanovaa
Категория: Тя и той
Прочетен: 7022
Постинги: 5
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930